Top News
3403 prikaza

Mučno je gledati kako HDZ trpi princeze iz Mosta

Pregovori HDZ-a i Mosta o formiranju nove Vlade
Tomislav Miletic (PIXSELL)
Most sa svojim ekspadama podsjeća na žene koje su teškom PMS-u

Još samo naivci i slijepa Mostova sljedba vjeruje da je navodna ostavka Ivana Kovačića, Mostovog ministra uprave bila moralni i pravi potez, ali svima ostalima je jasno, a bilo im je jasno i prije, da je ovo samo još jedan igrokaz u režiji Mosta pred lokalne izbore. Kovačić je naravno digao buru kuvertiranjem ostavke, da bi dan kasnije rekao da odluka još nije konačna (kako čudno za Most da danima lupetaju o tome što su odlučili), jer čeka ispriku HDZ-ovca Josipa Đakića, a onda je na kraju povukao ostavku (ako ju je uopće ikad i dao) i rekao da ima podršku premijera Plenkovića čime je stvar valjda bila riješena.

Dakle, svi elementi drame su tu, osim što u Mostu zaboravljaju da smo se nagledali njihovih djetinjastih cirkusa u kojima su izje*ali HDZ uzduž i poprijeko, svjesni da će im HDZ na sve progledati kroz prste jer ako ih ostavi Most, ni oni neće moći ostati na vlasti. Ove njihove eskapade koje često podsjećaju na žene koje su u teškom PMS-u postale su naporne, dosadne i predvidljive, a približavanjem lokalnih izbora njihov PMS se još više razulario i sad već lagano kida živce.

Vratimo se malo na Ivana Kovačića. Taj isti čovjek je prošle godine, u vrijeme Oreškovićeve vlade, dao ostavku na mjesto predsjednika Kluba zastupnika Mosta iz protesta jer je HDZ u njegovom Omišu opet kao novog/starog šefa tamošnjeg HDZ-a izabrao Ivana Škaričića. Kovačiću se to nije svidjelo, pa je tada poručio: "Ukoliko je budućnost HDZ-a u starim isluženim kadrovima, onda mogu samo reći "'ko vas jebe"".

Iako je odjebao HDZ u slučaju Škaričić, odjeb je povučen kada je trebalo prihvatiti novi dogovor s HDZ-om kako bi formirali novu vladu, onu Andreja Plenkovića, a još više je zaboravio na slavni odjeb od prošle godine kada je trebao prihvatiti mjesto potpredsjednika Vlade i funkciju ministra uprave. Sad opet imamo sličnu stvar, kada uvrijeđeni ministar čeka Đakićevu ispriku jer mu je ovaj prigovorio oko zapošljavanja Vesne Nađ i Višnje Tafre

Međutim,kakva je Kovačićeva agenda? Kovačić stalno optužuje HDZ da se s njima ne mogu pokrenuti reforme, iako je taj isti Kovačić dio vladajuće koalicije i ima otvorene ruke i sam pokrenuti neke reforme. Krenimo redom: što je Kovačić kao ministar uprave napravio? Apsolutno ništa. Građani i dalje kad moraju riješiti neke papire obijaju urede, šaltere, šetaju ih po intitucijama, vraćaju kući po hrpu bespotrebnih papira, dokumenti se čekaju mjesecima... 

Kada bi se ugledao recimo na ministre financija ili poljoprivrede koji su se itekako uhvatili posla otkako su postali ministri, Kovačić možda ne bi žudio za pažnjom HDZ-a tako da mu prijeti odlaskom iz Vlade. Doduše, Kovačić ionako nije dorastao funkciji ministra uprave i zapravo je bolje da to mjesto prepusti nekome tko će konačno nešto napraviti.

S druge strane, mučno je više gledati HDZ koji podnosi i trpi princeze iz Mosta, koji se, otkako su se dočepali vlasti ne prestaju ponašati kao hrpa nerazumne djece koja o politici i funkcioniranju države nemaju pojma. Mostovci zaista o politici pojma nemaju, a kad se malo zagrebe, od njih zapravo nismo vidjeli nikakav konkretan rad, već samo urlanje i prozivanje HDZ-a. Što je točno Most pokrenuo u Vladi? Ništa. Pa čak ni sam Božo Petrov, kojem su vječno puna usta poštenja, reformi i koječega drugoga im nije nikakav primjer - taj kao predsjednik Sabora je manje u Saboru nego neki zastupnici. Sva sreća da je zastupnicima kupio tablete, inače ne bismo znali što je napravio do sada.

Jedini smisao postojanja Mosta je ucjenjivanje HDZ-a, kao što to recimo sad radi Kovačić, ali je puno puta prije njega to radio Božo Petrov. Most naime, kako bi prikrio apsolutni nedostatak sadržaja, ali i svoj nerad pribjegli su već viđenoj taktici - napadaj i prozivaj drugog da skreneš pažnju sa sebe. Ali, stvar je jednostavna. Samo na Google ukucajte imena Mostovih ministara i što su napravili do sada. Rezultat je patetično poražavajući.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • salaso 17:38 12.Ožujak 2017.

    Ne, mučno je gledati kako Most uči HDZ novoj, informatičkoj demokraciji, a HDZ ništa ne uči, nego opet skuplja negativne bodove kod gradjana....vrijeme je da se HDZ osvijesti, jer izbori ne praštaju......HDZ se mora promjeniti jer počinje opet po starom...