Top News
176 prikaza

Petrov na vladi umire od smijeha, a prijeti nam gubitak 3,5 milijuna kuna

Posljednja sjednica tehničke vlade
Patrik Macek (PIXSELL)
Predsjednik Mosta odlično je raspoložen još od sastanka s Andrejom Plenkovićem, iako na naplatu stiže šteta prethodne HDZ-Mostove koalicije

Predsjednik Mosta Božo Petrov odavno, možda i nikada još od pradavnog izbornog osvajanja Metkovića, nije djelovao tako veselo kao sinoć nakon sastanka s Andrejom Plenkovićem, te danas na otvorenom dijelu sjednice Vlade. 21 točka na otvorenom dijelu sjednice tehničke vlade u pravilu je bila takve prirode, tehničke, i atmosfera je bila toliko opuštena da je svim okupljenim tehničkim ministrima i premijeru Tihomiru Oreškoviću bilo jako smiješno kad je Petrov pročitao 13. točku, Izvješće o radu Savjeta za razvoj civilnoga društva u 2015. godini, umjesto 12.

Zapravo, osim Oreškovića to kao da nitko nije niti primijetio, a Petrovu je trebalo nekoliko minuta da nadvlada napadaje smijeha koji su ga poslije toga povremeno hvatali. Na zatvorenom dijelu sjednice čekalo ih je još 13 točaka, od kojih je najzanimljivija "odgovor na Obrazloženo mišljenje Europske komisije od 25. srpnja 2016. godine, br. 2015/2160, u vezi s otpadom". Riječ je o vrlo ozbiljnom problemu koji je kulminirao tijekom političkog cirkusa tijekom mandata HDZ-ove i Mostove vlade, iste ove koja je sada tehnička.

Europska komisija je početkom rujna poslala dopis u kojem je više, manje otvoreno zaprijetila da će Hrvatskoj uskratiti čak 475 milijuna eura iz fondova EU za pametno gospodarenje otpadom, ukoliko do kraja godine ne ispuni uvjete EU-a o gospodarenju otpadom. Vlada koja je sada na zalasku, a koju bi trebala naslijediti vlada istih koalicijskih partnera, jasno je da će to i ovaj put biti HDZ i Most, u osam mjeseci napravila je po tom pitanju nekoliko koraka unazad, iako je već i krajem prošle godine vladala zabrinutost oko toga hoće li Hrvatska moći na vrijeme ispuniti uvjete o kojima ovisi, preračunato u hrvatsku valutu, oko tri i pol milijarde kuna.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.